radioCona GEOSOUND / proces nastajanja 2010

 

 

29.4 2010 smo oddajanje ZAPLEŠI TUDI TI! / COME AND DANCE izrabili za študijsko in tehnično preverjanje ter dograjevanje sistema povratne komunikacije na daljavo. Prva oseba v studio je dajala navodila, na katera so reagirale osebe na terenu, ki so navodila prejemala prek prenosnih radiev. Druga oseba, ki je bila na terenu je povratno posredovala informacije o gibanju oseb na terenu, ki so bile oddajanje prek frekvence. To informacijo se je sinhrono z osnovnimi navodili v avdiu studiu združilo in v živo, neposredno predvajalo. Projekt je bilo tako moč sprejemati na več nivojih; poslušalec je slišal sinhrono navodila gibalcem na terenu in povrtano info o dejanskem stanju na terenu, ne da bi dogajanje videl. Poslušalec je bil vpet v samo tehnično stran doganja. Končni produkt te povratne komunkacijske zveze, je bilo dogajanje na terenu, ko je večja količina gibalcev cca 60, sinhrono gibala na razpršenem mestnem prostoru. V kratkem bomo na spletni strani radioCona arhivirali to dogajanje.

1.2.2010 smo oddajane v okviru razstave SWEET NOWHERE  izrabili za prvi poskus dvosmerne komunikacije, v poskusu so sodelovale udeleženke Maskinega Seminarja sodobnih scenskih umetnosti.

video, avdio material je v obdelavi

Projekt pripada pripravi večletnega projekta radioCona GEOSOUND, ki je pridobil sredstva na Ministrsvo za kulturo RS

This entry was posted in projects. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • radioCona:StoryscapesSE

  FM sound art exhibition, live from Ljubljana, Slovenia

  LIVE STREAM:
  Sat 18 - Thur 23 Jan 2020, each day 6.33PM - 11.30PM (CET / UTC+1)
  direct stream link:
  http://tmp.si:8000/radiocona.ogg


  Live StreamLIVE STREAM

 • radioCona, produced by CONA, launched in 2008, is a platform that uses the radio frequency space in art contexts. FM frequency is understood as public space, explored from different perspectives and mediated through artworks audiobooks, programming and exhibitions. radioCona is intervention into public space.