radioCona: Krajine pripovedi JV // podcasti

objava podcastov FM razstave po dnevih
kuratorica: Manja Ristić

Lepo vabljeni k poslušanju in raziskovanju FM razstave, ki je potekala med 18. in 23. januarjem 2020. Zvočna dela razstave so razvrščena za vsak dan posebej, skladno z izborom Manje Ristić, ki je pripravila osem vsebinsko kuriranih sklopov.

radioCona:Krajine pripovedi JV razstavlja dela zvočne umetnosti s fokusom na bioakustiki in umetniških intervencijah v terenske posnetke ter skuša odgovoriti na nekatera vprašanja o mnemopoetikah Balkana in Jugovzhodne Evrope. Razstavo je soustvarilo 48 umetnic in umetnikov iz osmih držav. Kuratorica Manja Ristić se je spraševala o tem »kje v tej vseprisotni vlogi zvoka naj bi iskali njegov družbeni in kulturni vpliv?«. Kot odgovor je zapisala: Morda bi morali gojiti precej budistično naravnan pristop – vztrajati na odgovorni in sočutni izobrazbi, raziskavah in kulturnih rešitvah, ki poudarjajo pomen vsake žive stvari ali pri iskanju načinov, s katerimi bi lahko končno prepoznali pomen in opredelitev vseh oblik intuicije v vsestransko hevristični izgradnji novih razumevanj zaznave. Moja intuicija je odvisna od zelo specifične oblike poslušanja, obenem pa jo pogosto obarva mnemopoetično izkušanje moje neposredne okolice.«

Program po dnevih

This entry was posted in FM razstava. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
 • jezik

 • radioCona:Krajine pripovedi JV

  FM razstava v živo iz Ljubljane, Slovenia

  LIVE STREAM:
  sobota, 18. - četrtek, 23. januar, 2020 od 18.33 - 23.30 zvečer (UTC 0+1)
  povezava na spletni prenos:
  http://tmp.si:8000/radiocona.ogg


  Live StreamV ŽIVO

 • radioCona, platforma za uporabo radijskih frekvenc v umetniškem kontekstu, deluje od leta 2008. FM frekvence razume kot javni prostor in jih raziskuje preko različnih aspektov; od umetniških del, do galerijskih in FM razstav in avdioknjige. radioCona je intervencija v javni prostor.


 • OBVESTILO

  Arhivske informacije o radioConi (pred 2015) so na angleški strani.
 • Meta