Anna Friz: City at Night

City at night-malaČetrtek 16. – petek 24. januar 2014 galerija Tobačna 001
exhibition leaflets
ob 19:00 odprtje razstave
ob 20.00 performans
med 22:30 in 7.00 re-transmisija na frekvencah radioCona in Radia Študent
(sočasno oddajanje na dveh frekvencah 88.8 MHz in 89.3 MHz, 4x kanalna FM kompozicija v živo; Anna Friz in Brane Zorman)

V prečenju urbanih teritorijev, prezasičenih s signali, se Anna Friz osredotoča na raziskavo radia in zvočne slike urbanega prostora ponoči. Predstavitev zajema zvočni performans, retrospektivo radijskih del, ki obravnavajo post-industrijsko pokrajino.

City at Night vidi umetnica kot prostor potencialnih možnosti: poln užitkov in nevarnosti, subverzij, odvzemanja in dajanja, pobega, ki ga opredeljuje preobrazba iz vsakdanje arene dneva v prostore senc, dvoumnosti in sanjarjenja. Nočni svet radia je podobno nabit prostor potenciala, osvobojen rutine delovnega dne. Elektromagnetizem je nevidni odtis mesta, v katerem prekrivajoča se polja dejavnosti prehajajo skozi pozidano okolje. Signali se stekajo in mesto je koncipirano. City at Night poskuša premisliti in preokviriti urbano preko njegovih nočnih signalov in z vpadi v družbene prostore in prazne kraje v mestu, potem ko se znoči.

20140113_133807 20140113_133523 20140113_133836

Anna Fritz je kanadska zvočna in radijska umetnica. Je postdoktorska umetnica na oddelku za zvok na School of the Art Institute of Chicago.  Vse od otroške zgodbe o “majhnih ljudjeh v radiju” do dokumentarnih remixov in političnih dogodkov, ustvarja dinamična, atmosferska dela, ki reflektirajo aktualno medijsko krajino in razkrivajo notranje prostore radia. Kot oblikovalka zvoka in skladateljica deluje na področju gledališča, plesa in filma. Vse od leta 1993 je aktivno vključena v kanadsko neodvisno radijsko sceno, od leta 1998 pa ustvarja samorefleksivna radijska dela za mednarodno oddajanje, zvočne instalacije in performanse, v katerih nastopa radio kot material, subjekt in medij. Več informacij na: http://nicelittlestatic.com/

Anna Friz, residents at KC Tobacna 001 / MGML, were selected and invited by CONA Institute, which produces their activities at residency.

 • radioCona:StoryscapesSE

  FM sound art exhibition, live from Ljubljana, Slovenia

  LIVE STREAM:
  Sat 18 - Thur 23 Jan 2020, each day 6.33PM - 11.30PM (CET / UTC+1)
  direct stream link:
  http://tmp.si:8000/radiocona.ogg


  Live StreamLIVE STREAM

 • radioCona, produced by CONA, launched in 2008, is a platform that uses the radio frequency space in art contexts. FM frequency is understood as public space, explored from different perspectives and mediated through artworks audiobooks, programming and exhibitions. radioCona is intervention into public space.