Jeff Kolar in Volkmar Klien

jeffkolar2Ponedeljek 20. Januar 2014, Tobačna 001 in radioCona

ob 19:20 predavanji
Jeff Kolar ALERT! Transmission, Playback and Remix
Volkmar Klien Sounds and their Consonances

ob 20:30 performansa
Jeff Kolar: GSM Buzz
Volkmar Klien: Zeugnisse vergangener Lebensformen

Jeff Kolar: GSM Buzz je zvočna raziskava vzorcev elektromagnetnih interferenc med prenosnimi telefoni in računalniškimi zvočniki. GSM Buzz lovi izbruhe elektromagnetne radiacije v trenutku vzpostavljenih povezav med mobilnimi naparavami in mobilnimi stolpi. Živahni izbruhi so rezultat prekomerne zasičenosti prenosa podatkov po mobilnih mrežah v ponavljajočih nizih, eden za drugim, vsakih 0.004615 sekund. GSM Buzz uporablja sinhronizirane interference kot performativni material.

Jeff Kolar je zvočni umetnikih in kurator, ki živi in dela v Čikagu. Njegovo delo temelji na uporabi FM oddajnikov malih moči. Je vodja ekspermentalne radijske platforme Radius. Njegovo delo je bilo objavljeno na: Panospria (Kanada), HAK Lo-­‐Fi Record (Francija), free103point9 (ZDA) in na kompilacijah Furthernoise.org (Avstralija) in Sonic Circuits (ZDA). Predstavlja se na festivalih, radijskih programih, razstavah, koncertnih dvoranih idr. Več na: http://jeffkolar.us

IMG_1192 copy IMG_1191 copy

Volkmar Klien: Zeugnisse vergangener Lebensformen
Zvočni posnetki vsakdanjih opravil in okolij se neločljivo povežejo s sentimentalnim. Fragmentiranost teh poskusov, da oživijo trenutke v času, pokaže na minljivost vseh stvari. V poslušanju posnetih aktivnosti ne namigujemo na prisluškovanje, poslušanje skozi zidove intimnostim drugih.
V Zeugnissen vergangener Lebensformen Volkmar Klien zajame arhiv posnetkov, ki so se mu nakopičili v zadnjih nekaj letih. V postopku montaže dodaja svojo glasbo in posnetke zvočnih krajin, ki so jih v projekt Personal Soundscapes (v produkciji ORF Musikprotokoll 2013 in v sodelovanju z Ö1 Kunstradio) prispevali ljudje z različnih koncev sveta.

Volkmar Klien je odraščal v miljeju Dunaja, mesta s slavno glasbeno tradicijo in okostenelimi rituali. Izhahajoč iz tega okolja pokuša razširiti tradicionalne prakse komponiranja, ustvarjanja in poslušanja, ter jih odmakniti od ustaljenih normativov koncertne glasbe. Deluje na različnih področjih zvočnih in občasno -­‐ neslišnih umetnosti, navigira v iskanju različnih modalnosti posameznikove percepcije, med sferami in vlogami, ki jih te igrajo pri ustvarjanju pomenov. Več na: http://www.volkmarklien.com/

 • radioCona:StoryscapesSE

  FM sound art exhibition, live from Ljubljana, Slovenia

  LIVE STREAM:
  Sat 18 - Thur 23 Jan 2020, each day 6.33PM - 11.30PM (CET / UTC+1)
  direct stream link:
  http://tmp.si:8000/radiocona.ogg


  Live StreamLIVE STREAM

 • radioCona, produced by CONA, launched in 2008, is a platform that uses the radio frequency space in art contexts. FM frequency is understood as public space, explored from different perspectives and mediated through artworks audiobooks, programming and exhibitions. radioCona is intervention into public space.