Copyrights I seria discusion

OKROGLA MIZA: avtorstvo in vizualna umetnost, Namen delovnega pogovora je bilo soočiti umetnike in pravnike, ki pokrivajo področje avtorskega prava in preveriti medsebojne praktične koristi. Odprle so se teme kot so; Ali ustanoviti kolektivko za vizualno umetnost? Kaj in kako rokovati s projekti v digitalni obliki? Kaj storiti, ko je piratstvo edina oblika pridobivanja materiala? Kakšna je zavest o avtorstvu med uporabniki in avtorji?
poslušaj 1.del (mp3, 56.47min/80MB)  ConaCast
poslušaj 2.del (mp3, 48.27min/66.6MB)  ConaCast
_______________________

dr. Maja Bogataj Jančič LL.M., LL.M Inštitut za itelektualno lastnino: Pogovor o avtorskem pravu in njeni knjigi “Avtorsko pravo v digitalni dobi – pravno varstvo tehnoloških ukrepov za varstvo avtorskih del” (DRM – Digital Rights Management)
poslušaj (mp3, 34.26min/47.3MB),  ConaCast
____________________

Maja Lubarda in pravna pisarna: V času drugega oddajanja smo odprli začasno pravno posvetovalnico, ki je sprejemala vaša vprašanja povezana z avtorskim pravom. Pisarna je bila odprta od 1. do 27. junija 2008. Na vsa vprašanja smo poskušali odgovoriti in jih objaviti v pogovoru in na radioCona straneh.
Pisarno je vodila Maja Lubarda, pravni vodja Creative Commons.
poslušaj (mp3, 1.26.56min/79.6MB)  ConaCast
______________________

Maja Lubarda in Igor Štromajer: Pogovor o digitalnem zapisu in avtorstvu kode
poslušaj (mp3, 51.11min/70.3MB) ConaCast
______________________

Maja Breznik in Aldo Milohnič: (raziskovalca s področja sociologije kulture na Mirovnem inštitutu): Pogovor o avtorskih pravicah na področju digitalizacije, arhiviranja, založništva v Sloveniji, Evropi in širše, o moralnih in materialnih pravicah, o avtorskih pogodbah in njihovi vsebini.
poslušaj (mp3, 1.24.41min/116MB) ConaCast
______________________

Urša Chitrakar: Pogovor o teoriji in praksi uveljavljanja in upravljanja avtorskih pravic
poslušaj (mp3, 32.40min/44.9MB) ConaCast
______________________

Alenka Pirman: Srebrni metek za digitalni sredinec – poročilo s konferenc Spletne vsebine in Kultura na spletu in o CC festivalu Ravbarji in žandarji – Festival ustvarjalnosti in svobodne kulture 08
poslušaj (mp3, 38.33min/35.4MB) ConaCast
_______________________

Bodo Balazc: (economist, assistant lecturer, researcher at the Budapest University of Technology and Economics, Department of Sociology and Communications, Center for Media Research and Education since 2001. Editor, curator of the Budapest based non-pofit community radio Radio Tilos.) – Skype intervju o situaciji avtorskih pravic in kolektivnem upravljanju z avtorskimi pravicami na Madžarskem, ter vlogi in poziciji CC skupnosti v odnosu do kolektivnih organizacij.
poslušaj (mp3, 38.44min/53.2MB)  ConaCast
_____________________________

Juan Carlos de Martin:
poslušaj (mp3, 15.23min/21.2MB)  ConaCast

 • radioCona:StoryscapesSE

  FM sound art exhibition, live from Ljubljana, Slovenia

  LIVE STREAM:
  Sat 18 - Thur 23 Jan 2020, each day 6.33PM - 11.30PM (CET / UTC+1)
  direct stream link:
  http://tmp.si:8000/radiocona.ogg


  Live StreamLIVE STREAM

 • radioCona, produced by CONA, launched in 2008, is a platform that uses the radio frequency space in art contexts. FM frequency is understood as public space, explored from different perspectives and mediated through artworks audiobooks, programming and exhibitions. radioCona is intervention into public space.