Legal Office

obrazložitev zakaj radioCona ne predvaja glasbe – jingel

V programu dosledno upoštevamo obstoječo zakonodajo na področju avtorskega prava. Vendar ne pristajamo na plačevanje prispevkov kolektivnim organizacijam za dela avtorjev, ki so nam izrecno dovolili njihovo uporabo ali za dela avtorjev nečlanov kolektivne organizacije ali za dela pod prosto licenco. Za vsa ta dela, bi po obstoječi zakonodaji morali plačevati prispevke kolektivnim organizacijam. Zato v programu radioCona ne predvajamo glasbenih del, s katerimi upravljajo kolektivne organizacije.
*******
junij 2008
V času drugega oddajanja smo odprli začasno pravno posvetovalnico, ki je sprejemala vaša vprašanja povezana z avtorskim pravom. Pisarna je bila odprta od 1. do 27. junija 2008. Na vsa vprašanja smo poskušali odgovoriti do konca oddajanja programa radioCona – 29. 6. 2008
Pisarno vodi Maja Lubarda, pravni vodja Creative Commons.

Pisarna trenutno preučuje kakšno glasbo/brano besedilo bomo v okvirih, ki smo si jih zadali, lahko predvajali.
Zanima nas umetniški kontekst doslednega upoštevanja zakonodaje, pri tem radioCona ne bo prijavil oddajanja in programa kolektivnim organizacijam (SAZAS, ZAPM, IPF), ima dovoljenja posameznih avtorjev za predvajanje njihovih umetniških del.

Na Urad RS za intelektualno lastnino smo naslovili naslednja vprašanja. Odgovori so objavljeni!

GLASBENA DELA; kolektivna organizacija

PISANA DELA

PRAZNI FONOGRAMI

VIZUALNA DELA

Posameznikom, strokovnjakom za avtorsko pravo in institucijam, ki to področje pokrivajo, smo naslovili naslednje vprašanje, ter jih prosili za mnenje;

KOLEKTIVNE ORGANIZACIJE – collective organization

ODGOVORI

__________________________________________________
pravno obvestilo radioCona in Maja Lubarda:
Ne ponujamo pravnih storitev in nismo odvetniška pisarna. Posredovanje odgovorov na vprašanja, ne ustvarja pravnega razmerja. Ne dajemo nikakršnih jamstev glede posredovanih informacij in izključujemo odgovornost za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi njihove uporabe.

kolektivne organizacije

 • radioCona:StoryscapesSE

  FM sound art exhibition, live from Ljubljana, Slovenia

  LIVE STREAM:
  Sat 18 - Thur 23 Jan 2020, each day 6.33PM - 11.30PM (CET / UTC+1)
  direct stream link:
  http://tmp.si:8000/radiocona.ogg


  Live StreamLIVE STREAM

 • radioCona, produced by CONA, launched in 2008, is a platform that uses the radio frequency space in art contexts. FM frequency is understood as public space, explored from different perspectives and mediated through artworks audiobooks, programming and exhibitions. radioCona is intervention into public space.