radioCona: REuse MESTO:REuseRADIO

zemljeid2radioCona: REuse MESTO:REuseRADIO
radioCona 88.8MHz, FM in galerijska razstava
nov. dec. 2013 – jan. 2014

kuratorji FM razstave: Anna Friz, Irena Pivka, Jasmina Založnik, Brane Zorman

Raziskovalno‐razstavni projekt radioCona REuseCity:REuseRadio se sočasno odvija na FM frekvenci, v galeriji in v urbanem prostoru. Osredotoča se na paralelni proces možnih uporab mesta in radijskih frekvenc. radioCona REuseCity:REuseRadio povezuje in predstavlja izbor del, ki radijski in zvočni medij prepletajo s krajem, pri čemer je v središče postavljena nočna dimenzija.

REuse CITY REuseRADIO engl info
broadcast program
Anna Friz: City at night
artist and works
photo selection

Namen razstave je opozoriti na zaznavanje nestabilnosti okolja in na njegovo fluidno, spremenljivo naravo. Razstava prisluhne okolju in odkriva njegove skrite možnosti. Vključeni avtorji se z označevanjem lokacije odzivajo na nestabilnost in kontingenco ter z uporabo transmisijskih tehnologij na novo uokvirjajo prostor. Nabor in predstavitev raznorodnih sonoričnih poetik si prizadevata odkriti vzorce, vpisane v okolje, in ustaljene načine našega zaznavanja mesta ter elektromagnetnih okolij in vanje zarezati, jih transformirati ter odpreti za še neraziskane možnosti.

radioCona REuseCity:REuseRadio nastaja v sodelovanju s kanadsko umetnico Anno Friz, ki v okviru dvomesečnega rezidenčnega bivanja na različne načine preigrava mesto ponoči (City at Night). Vidi ga kot »prostor potencialnih možnosti: poln užitkov in nevarnosti, subverzij, odvzemanja in dajanja, pobega, ki ga opredeljuje preobrazba iz vsakdanje arene dneva v prostore senc, dvoumnosti in sanjarjenja. Nočni svet radia je podobno nabit prostor potenciala, osvobojen rutine delovnega dne. Elektromagnetizem je nevidni odtis mesta, v katerem prekrivajoča se polja dejavnosti prehajajo skozi pozidano okolje. Signali se stekajo in mesto je koncipirano. City at Night poskuša premisliti in preokviriti urbano preko njegovih nočnih signalov in z vpadi v družbene prostore in prazne kraje v mestu, potem ko se znoči.«

 

podpora: Marko Trstenjak
Zahvala: Alenka Gregorič, Alenka Trebušak, Elisabeth Zimmerman, Pevski zbor arhitektov Slovenije, Marin Rosič – taksi, Radio Študent, Uršula Teržan Tagrajska in Alenka Pirman, Bor Pungerčič, Simon Macuh.

Anna Friz in Maria Papadomanolaki, residentki KC Tobačna001 / MGML,
sta bili izbani na povabilo CONE, ki producira njuje aktivnosti med residenco.

Produkcija: CONA zavod za procesiranje sodobne umetnosti
koprodukcija: KC Tobačna 001 MGML
partnerji: Avstrijski kulturni forum Ljubljana, The Canada Council for the Arts s pomočjo: OE Oddajniki in zveze RTV Slovenije
program CONA zavoda podpira Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo

 

 

 • jezik

 • radioCona:Krajine pripovedi JV

  FM razstava v živo iz Ljubljane, Slovenia

  LIVE STREAM:
  sobota, 18. - četrtek, 23. januar, 2020 od 18.33 - 23.30 zvečer (UTC 0+1)
  povezava na spletni prenos:
  http://tmp.si:8000/radiocona.ogg


  Live StreamV ŽIVO

 • radioCona, platforma za uporabo radijskih frekvenc v umetniškem kontekstu, deluje od leta 2008. FM frekvence razume kot javni prostor in jih raziskuje preko različnih aspektov; od umetniških del, do galerijskih in FM razstav in avdioknjige. radioCona je intervencija v javni prostor.


 • OBVESTILO

  Arhivske informacije o radioConi (pred 2015) so na angleški strani.
 • Meta