wolFMoon uvertura

howling-wolf-brez-podlage_malapetek, 13.1. od 18:00 do 20:00, Rastlinjak Tivoli

zvočna postavitev del:
Brane Zorman /Maja Smrekar Wolf Howling
Andrej Hrvatin No Wolf, just wind and Void!
Emiliano Zelada The Solemn Geographies of Our Limits
Brane Zorman It’s in My Nature

Žan Kuralt Sobivanje z volkovi (diskusija)
Arhivox, pevski zbor arhitektov slovenije, komorni zbor KROG in publika / zvočno pevski dogodek
Daniel Petkovič kdo se (ne)boji volka delavnica za otroke (5-11let)

Vabimo vas, da (po)doživite z nami neizmerno moč kreativne domišljije, v kateri se stikajo realne in imaginarne predpostavke o volčji naravi, njegovi bližini s človekom, morfologiji narave in sveta skozi umetniško in strokovno razsežnost.

Tuljenje volkov je eden najbolj sugestivnih in mogočnih zvokov narave. Ta oddaljeni zvok, nočne krajine, je čudovit in zastrašujoč hkrati. Volkovi s tuljenjem akustično markirajo teritorij in se znotraj krdela povežejo. Tulijo v jasni, mirni noči, najraje v obdobju somraka in na začetku noči. So takrat pogoji za transmisijo zvoka boljši?

Zaradi zasičenosti določenih prostorov in časov, ki so posledica urabnizacije in poseljenosti ljudi, so se nekatere (živalske) vrste pričele umikati v še neposeljene pokrajine in tudi v nezaseden čas – noč. Te umike razbiramo kot iskanje možnih rešitev, ki bi nam omogočili ‘kvalitetnejše bivanje’, ki ga ponuja prenasičen prostor-čas. Je to izraz tihega upora ali zgolj prisilna prilagoditev, segregacija in podvojitev delavne produktivnosti? Je radio lahko tisti povezovalni element osamljenih/ločenih posameznikov, ki združuje singularna telesa in jih tako naredi močnejša?

Žan Kuralt je magister Ekologije in biodiverzitete, ukvarja se s pajki, med magistrskim študijem pa se je seznanil tudi z velikimi zvermi, ki jih preučujejo v Skupini za ekologijo živali (Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta). Trenutno je zaposlen kot mladi raziskovalec v tej skupini, kjer se ukvarja z nevretenčarskimi plenilnci v gozdnih tleh, sodeluje pa tudi pri raziskavah volkov v Sloveniji.

Kdo se (ne) boji volka? (delavnica za otroke) Ob prvi polni luni v letu se bomo prepustili prvinskim nagonom, ki so del narave. Spoznavali bomo volkove, volkodlake in volčje otroke, poslušali bajke in stare zgodbe, zaplesali volčji ples, nato pa si bo vsak lahko v domišljiji oblekel namišljeni volčji kožuh in se pridružil tropu, ki bo z zavijanjem poskusil priklicati volkove iz daljave, da se nam pridružijo v parku. Tuljenje zapovedano! Daniel Petković je plesalec, igralec in performer, ki nastopa v uprizoritvenih in plesnih projektih ter predstavah za otroke.

Organizacija in programska zasnova Jasmina Založnik, Irena Pivka
Partner: Rastlinjak Tivoli, Botanični vrt, Univerze v Ljubljani

 

 • jezik

 • radioCona:Krajine pripovedi JV

  FM razstava v živo iz Ljubljane, Slovenia

  LIVE STREAM:
  sobota, 18. - četrtek, 23. januar, 2020 od 18.33 - 23.30 zvečer (UTC 0+1)
  povezava na spletni prenos:
  http://tmp.si:8000/radiocona.ogg


  Live StreamV ŽIVO

 • radioCona, platforma za uporabo radijskih frekvenc v umetniškem kontekstu, deluje od leta 2008. FM frekvence razume kot javni prostor in jih raziskuje preko različnih aspektov; od umetniških del, do galerijskih in FM razstav in avdioknjige. radioCona je intervencija v javni prostor.


 • OBVESTILO

  Arhivske informacije o radioConi (pred 2015) so na angleški strani.
 • Meta